donderdag 3 mei 2012

Drukte alom

Druk, druk, druk….met mezelf vooral.
Laatste weken barstende koppijn, buikpijn, vermoeider, kortom beroerder.


Zo…genoeg gezeken.

Wat heb ik allemaal nog meer gedaan?
Onlangs weer een informatiedag van de Stichting NET-groep bijgewoond. Dat wil je niet missen!
Als je een stichting hebt die zich op deze manier inzet voor patiënten, dan kan je blij zijn. Het gaat te ver om te zeggen dat je blij mag zijn dat je ziek bent…HAHA…maar als je dan toch ziek bent…(klinkt nog steeds raar he!?) laat maar…mijn punt is duidelijk.
Verschillende gespecialiseerde artsen deden hun verhaal en zo ook mijn chirurg.
Ik werd al blij van haar tijdens ons persoonlijk gesprek en nu weer. Duidelijk, geen omwindende doekjes ;-), praktisch, en vooral niet te ingewikkeld.
Gelukkig zat ik achter een meneer met een flink hoofd, waardoor ik zo nu en dan kon wegduiken voor ranzige plaatjes. Dat is zoooooo niet aan mij besteed. Helemaal niet als je zelf zo’n operatie op de planning hebt staan.
Ik merk dat ik hem nu toch wel een beetje begin te knijpen. Held op sokken. Stiekem zelfs bang dat ik net binnen die 1% val, die halverwege denkt dat zo’n wolk veel lekkerder zit. Maar goed, hee, ik kan ook net tot die 3% behoren die morgenochtend niet meer wakker wordt, of die 0,02% die morgen door een auto wordt overreden…daarentegen kan ik ook in de 99% vallen die vrolijk door leeft, en daarvan dan weer tot de 0,000001% vallen die de staatsloterij wint. Het is een kans!  
Overigens zat ik te bedenken, om toch nog enigszins voordeel uit de operatie te halen, zou het raar zijn als ik vraag of ze de boel even wat strakker dicht willen naaien? Of nog mooier, wat in willen nemen??? Een gezellig naaisteekje? Jij hebt een tattoo, ik heb een kunstig litteken.
Ja? Is dat raar? J

Maar goed, weer ontzettend veel nuttige informatie opgedaan en verhalen/tips van collega-patiënten meegekregen. Daarnaast is het gewoon leuk eens wat mensen live te zien, i.p.v. via facebook en dergelijke. EN de gemiddelde leeftijd blijft toch vrij hoog, laat dat maar zo blijven, dat biedt een gunstig perspectief….”Wat zeg je?” schreeuwde een grijze meneer naar de, op nog geen halve meter afstand, achter een rollator staande meneer…
“Dood gaan we allemaal, kijk eens rond, je moet er toch ook niet aan denken dat dit allemaal blijft leven” zei een andere nuchtere patiënt tegen me. Moest ik stiekem heel hard om lachen!

“Ben u nie van die fillum???” sjee, werden we nog herkend ook. EN…ik heb lezers. Deze blog word gelezen door mensen die er wel onderuit kunnen komen omdat ze gewoonweg geen familie zijn ;-). Vrijwillige lezers…(want mijn familie dwing ik uiteraard ;-) )
Daar word je toch spontaan verlegen van.

Nu waar mijn trouwe fans al maanden op wachten….we zouden ook wat leuks gaan doen de komende tijd. Trtrtrtrtrtrtrtrttrtrtrtrttrtrrtr (imitatie tromgeroffel)
Wij gaan trouwen!
In 2010 heeft Jean-Paul al een aanzoek gedaan. Uiteraard zei ik meteen ja en besloten we de bruiloft in 2012 plaats te laten vinden.
Ik moest namelijk eerst “even” bevallen…maar tja…toen kwam er ook “even” een tumor tussen de voorbereiding door. Al met al, wachtend op alle uitslagen en planningen, is de knoop doorgehakt. 29 juni 2012 wordt DE dag.
Klein, maar fijn, met alleen onze families. Klein vanuit het oogpunt van mijn Molukse aanstaande gezien dan he!? Vanuit Nederlands oogpunt een gigantische bruiloft.
Ik hoop zoooooo op een goede dag….fysiekgewijs…de zenuwen zijn nou niet bepaald een gunstige factor in mijn welzijn. Maar goed, ook dat zien we wel. Een kotsemmer kan ik altijd onder mijn jurk verbergen.Na de bruiloft gaan we lekker met z’n 3en op huwelijksreis….

En dan…dan zien we wel…ik ga mezelf nu weer even afleiden om daar niet aan te denken…

Tot later!


4 opmerkingen:

 1. Ik ga toch eens met je moeder praten of ze niet eens wat met een of andere schrijver heeft gehad. Carmiggelt, Wolkers of misschien die nachtburgemeester van Rotterdam? Ik ben trots, geroerd en ontroerd tegelijkertijd.
  Op naar de BRUILOFT !!!!!!

  Liefs van your Daddy XXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahahahhaha WAT DENK JE ZELF???!!? Ik heb je ogen, je mond, je neus, je oren, je figuur (zucht ;-) ) ik heb zelfs je komt het vandaag niet, dan komt het morgen wel...oh en ik kan net zo intelligent kijken als iets boeiends wordt verteld... ;-) geen zorgen...!
   En das lief! Thank you!! liefs xx

   Verwijderen
 2. ik hoop dat het me uiteindelijk lukt je gerust te kunnen stelen dat alles goed komt en precies zoals jullie het willen. En he is die plant nou net geen orchidee? liever een verlepte conifeer in een cocktail en heeel veel lol dat een perfecte bloem en .... ja nou ja je snapt me wel. xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaha jaaaaa die deed het hem...met vlieg!!! Hahahaha nouuuu ik heb wel een flinke boom staan. Misschien kan ik die opknippen?! Corsage, versiering en een bruidsboeket klaaaarrrrrrrr......

   Verwijderen