vrijdag 9 december 2011

Second Openion

Het is alweer even geleden dat ik schreef. De tijd gaat ook zo snel.

Wachten tot je een ons weegt….ging ik er maar een ons van wegen. Afvallen is best lastig in deze tijd van het jaar. Begon vol goede moed in de sportschool, maar afgelopen week is het er weer niet van gekomen. Wat meer last van mijn gewrichten, druk, moe en een weeïg gevoel in mijn maag. Aankomend weekend toch maar weer een poging doen.
Joarah d’r tweede tandje komt door en ook dat brengt wat slaaptekort met zich mee.

Verder ben ik een emotievreter. Hebben we iets te vieren; daar moet op gegeten worden! Hebben we iets te huilen; daar moet op gegeten worden! Er tussenin trouwens ook. Dus je begrijpt, mijn kaakspieren zijn in optimale vorm…nu de rest nog!

Het afgelopen jaar was nou niet bepaald een feestje. Het begon wel feestelijk, de geboorte van Joarah. Maar die blijdschap sloeg snel om in onzekerheid en verdriet. Desalniettemin bleven we positief. Ergens voel ik ook dat ik niet mag klagen, het had de agressieve versie kunnen zijn. Toch blijft het kanker. Het blijft iets ingrijpends, een bericht dat je niet wil krijgen en je op de één of andere manier toch moet verwerken. De plannen die je had zijn in één keer weggevaagd, want je weet niet wat de toekomst brengen zal. En dat weet je nooit, maar als je helemaal niets weet hoef je er geen rekening mee te houden. Nu doe je dat wel.
Gelukkig weet men steeds meer over deze soort en breiden de behandelingen uit, dus ik heb goede hoop voor de toekomst.

2012 moet een goed jaar worden. Het begint op 9 januari met een afspraak in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, dit ziekenhuis is gespecialiseerd in kanker. Ik heb daar een second openion aangevraagd. Ik wil graag dat een andere arts, in een ander ziekenhuis kijkt naar mijn situatie. Zouden zij ook voor de leveroperatie gaan, of heeft zij mogelijk nog andere onderzoeks- en/of behandelingsmogelijkheden. Het kan in ieder geval nooit kwaad...
Het NKI-AVL heeft een aparte NET-poli met NET-specialisten. Ik heb zojuist de bevestiging met alle informatie en folders ontvangen. Ben benieuwd!

Overigens, mocht je interesse hebben. Op de website van de NET-groep: www.net-kanker.nl staat een nieuwe film, gemaakt door de NET-groep. Dit keer gaat het over diverse behandelingsmogelijkheden van een NET. Is de moeite waard!


Zo...en nu gaan we eens even goed genieten van deze kerst :-)

3 opmerkingen:

  1. Wij wensen jullie alvast een hele gezellige kerst. Geniet van elkaar! En we gaan ervan uit dat 2012 een goed jaar wordt. Thumbs up!
    Veel liefs! Alex en Ilke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks You Two!! Jullie ook een fijne kerst...en uiteraard ook een mooi 2012 ;-) xx Jose

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een heel goed gevoel bij het AVL ZKH. Heel goed van je dat je een SO aanvraagd wie niet waagt wie niet wint. Zoals je kaartje zegt! Je nieuwe levensmotto LIVE LAUGH LOVE! Hele vette knuffel van ons G, M & JB

    BeantwoordenVerwijderen