Over mij


Ik ben José Kuway-Hooites. 17 april 1980 geboren in Amsterdam.
Ik ben dochter, grote zus, schoonzus, tante van prachtige neefjes en nichtjes, oudste kleindochter, nicht(je), vriendin, vrouw van Jean-Paul én trotse moeder van Joarah en Meloah!

Ik schrijf liever dan dat ik praat, maar ik gun mezelf nooit de tijd om er eens rustig voor te gaan zitten. Nu doe ik toch een poging en het gaat me aardig af.

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste dochtertje (2010/2011) liep ik met allerlei vage klachten. Extreme vermoeidheid, maagzuur, buikpijn, gekke hongerpijnen, rommelende buik, en flink diarree (lees: water..sorry!)...allemaal symptomen die je tijdens een zwangerschap "normaal" lijken. Na de bevalling hielden de klachten echter aan. Sterker nog, ze namen toe. De veroorzaker bleek een Neuro Endocriene Tumor (NET). Op verschillende scans was één uitzaaiing in de lever zichtbaar. In 2012 zou deze operatief verwijderd worden, echter stuitte de chirurg tijdens deze operatie op een aantal uitzaaiingen in de lymfe in mijn buik. Ze staakte de operatie.
De primaire tumor is nog altijd niet gevonden, de uitzaaiingen in mijn lever en lymfe zijn op dit moment stabiel.

Via deze weg wil ik mijn verhaal delen. Voor mijn familie, vrienden, collega´s, collega-patiënten, maar vooral ook voor mezelf.