vrijdag 14 december 2012

Bezoekje Erasmus

Ook ik ben druk deze maand, vooral met mezelf enzo, dus enig oponthoud wat betreft een update.

Donderdag 6 december had ik een afspraak bij het Erasmus. Gelukkig midden op de dag, zodat we net na de files konden vertrekken en net voor de files weer droog en warm thuis zaten. Daarnaast hadden we ook geluk met het weer, want een dag later een enthousiaste poging van de weergoden tot een echte winter.

Voorlopig wordt het wait and see. Volgend jaar een nieuwe scan, nieuwe onderzoeken, kijken hoe het er dan voor staat. Zolang het niet of nauwelijks groeit, zoals in het afgelopen jaar, is dat gunstig.
De arts kent patienten die 25 jaar stabiel bleven, en patienten waarbij het na 2 jaar mis was. En alles wat er tussen zit. Aangezien de man geen glazen bol tot zijn beschikking heeft, is het niet te voorspellen wat het bij mij zal doen.

Er zijn een aantal behandelingen mogelijk. Een voorbeeld is de PRRT, dit is echter radioactief, en aan radio-actieve behandelingen zit een max i.v.m. het mogelijk beschadigen van andere organen. Wil je dat nu al inzetten, terwijl ik me nu naar omstandigheden, met medicijnen, goed voel en er amper groei aangetoond is. Of wachten we tot er wel meer activiteit is (voor hetzelfde geld wel pas over 25 jaar) Doe je dat nu al, dan heb je misschien onnodig verbruikt. Daar komt het eigenlijk op neer. Dus wachten we.

Het blijft natuurlijk wel een raar idee dat je iets in je hebt zitten dat niet goed is, en dat je eigenlijk niet weet wanneer het iets met je zal doen. Maar een geruststelling is dat ze dat dus nauwlettend gaan bijhouden.
Hoeveel mensen leven met iets waarvan ze niet weten dat het er zit, en het dus ook niet in de gaten gehouden kan worden. Niet dat ik nu iemand onnodig ongerust wil maken!!
Soms is het beter iets te weten, soms niet. Nu op naar de kerstdagen...voor iedereen een mooie tijd gewenst...GENIET er van, ga ik wel doen!!

1 opmerking:

  1. Lieve Jose ik hoop dat je geniet van alle dagen samen met je gezin en iedereen die je lief is en voor volgend jaar .... ik hoop voor jou dat er eindelijk iets "gevonden" wordt zodat jij goed behandeld kunt worden liefs en dikke kusss

    BeantwoordenVerwijderen