dinsdag 23 oktober 2012

Een zucht....geeft lucht

En nu dacht je de "spectaculaire" uitslag te lezen, maar NEE....geen uitslag, geen ziekenhuisuitje vandaag.
Opnieuw werd ik gisteren gebeld dat de bloeduitslagen nog niet binnen zijn. Geïrriteerd vroeg ik hoe dat nou kan, mijn arts had gezegd een weekje en we zijn nu 2 weken verder.

De assistente gaf aan dat dit soort uitslagen altijd langer duurt en dat mijn arts vorige week al het lab had gebeld om haast te maken bij het onderzoek. Nu is het zo dat ik op 2 verschillende zaken getest wordt.
 1. Chromogranine-A (CgA); dit is een tumormarker. Hiermee meten ze, kort gezegd, de activiteit van de tumor.
 2. Gastrine; dit is een hormoon dat als voornaamste doel het stimuleren van de maagzuurproductie heeft. Een gastrinoom (wat een type NET is dat ze hiermee willen aantonen) zorgt voor een overproductie van gastrine.
Van de CgA is bekend dat de uitslag lang duurt, maar van de gastrine moet dit binnen 1 week binnen zijn. En de gastrine was van belang voor de afspraak. De assistente zou het vanochtend overleggen met mijn arts en dan zou ze mij de uitkomst hiervan laten weten.

Ik weet echt dat ik niet de enige ben, en ik weet echt dat ik morgen niet het loodje leg (ok dat weet ik niet zeker, maar in ieder geval niet door de NET) MAAR IK WIL GEWOON WETEN WAAR IK AAN TOE BEN!!!!

dikke vette zucht...

update: zojuist gebeld, volgende week dinsdag heeft mijn arts opnieuw spreekuur, en dan moeten de uitslagen bekend zijn, is mij op het hart gedrukt.... we zullen zien...

2 opmerkingen:

 1. Stom, stom, stom, Liefje!
  onwijs veel succes WEER met wachten!
  Wij wachten met je mee hoor <3
  x Sje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff, geduld is een schone zaak maar dit is echt niet leuk Joos! Dat ze je alsmaar laten wachten....zonder te weten waar je aan toe bent. Om GEK van te worden!!! Grrrr
  Sterkte met wéér wachten en dikke zoen!! X Ka

  BeantwoordenVerwijderen