zaterdag 11 augustus 2012

Het wond...euhm went...

Ik werd al onpasselijk van het gaatje in mijn arm waar het infuus zat. En van het idee (ja het idee) dat er een "lijn" in mijn nek zat. Dus je snapt hoe mijn knieën beginnen te knikken als ik de snee in mijn buik bekijk.
Toen het, een dag na de operatie, tijd was om het verband van mijn buik te verschonen, was ik dan ook blij dat ik niet anders kon dan liggen.
"Dat ziet er mooi uit, wil je ook even kijken?" "Nee dank je" *slik*
Toen ik een week later figuurlijk een sprongetje maakte omdat ik ontslagen werd, vergat ik één ding; die snee ging mee naar huis......de verpleegster niet.

Dus hangt manlief elke dag met een onderzoekende blik boven me, om de bijna 30 cm lange snee te keuren. Ik hoopte dat mijn borst een heleboel zou camoufleren, maar dat valt vies tegen. Hij loopt van links onder mijn maag, schuin over mijn buik naar mijn zij. Ik kan er dus niet omheen. Mijn aandacht, of nieuwsgierigheid, wordt er naartoe gezogen. Ongewild gluur ik elke keer. Maar het went, na een paar dagen kan ik sterretjesloos en misselijkloos kijken :-)

Van de week viel me ineens op dat het uiteinde open leek. Een soort gat met wat doorzichtig vocht en een witte rand. Toch maar even bellen met de afdeling of het geen kwaad kan (de verpleegafdeling mag ik de komende weken bellen als ik iets wil weten of last heb)
"Als u er met 2 vingers op drukt, komt er dan pus uit?" vroeg de verpleegster
"Sorry??? erop drukken??!"
"Ja doet u dat maar even, met 2 vingers" ooooh hellup nu moet ik én kijken én eraan zitten?!?
Na 3 diepe zuchten deed ik een poging. Er kwam geen pus, pfffiieeeeuuuwwww...
Komt dat er wel dan moet ik me op de eerste hulp melden. "Dan maken ze het open en spoelen ze met water en dan....." Lalalalalalallalalalalalala (handen op mijn oren)
Dat willen we toch allemaal niet weten, dat zien we dan wel weer....

ps. een tip; Google niet op wond!!!!(adem in.....adem uit...)

8 opmerkingen:

 1. Lieve José goed in de gaten houden hè en goed spoelen onder de douche ;) tip van Flip ! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Joos,
  Gisteren hoorde ik van Martin van je laatst operatie, en schrok ik me wezenloos... een half jaar was ik uit de running door een gelukkige gebeurtenis ( ik poep op mijn oude dag kids als ware het warme broodjes, dus dit was nr 3 en voorlopig (aldus manlief) de laatste..) en het eerste wat ik na verlof hoor is dat je een heftige operatie achter de rug hebt. En ik lees op deze weblog ook dat we je tegenwoordig met mevrouw mogen aanspreken !! Wauw, goed zeg, en wat een mooie foto´s van de trouwdag... Tja, ook ik had niet gedacht jou nog een keer in zo´n mooie traditionele witte prinsesachtige (tja, waar zou jouw kleine t van hebben?) jurk te mogen zien... Dat is dus toch gelukt ! Super, wat zag je er mooi uit ! Ik wens je veel sterkte, en hoop dat de kleine je kan laten genieten van de mooie dingen in t leven! Houd moed, ik lees, duim en leef met je mee ! Lieve knuffel van je ouwe teamleider uut Duiven, Jetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jetje!! :-)) Ja het was me het jaartje wel zo...helaas niks aan te doen. Nou ja, hopelijk wel, maar weinig zelf aan te doen dan dokterorders ;-) Dankjewel voor je lieve berichtje! En van harte met de 3e!!! Sjeeminiee..doe je goed! Lekker van genieten. Doe ik zeker weten van mijn kleine meisje! dikke knuffel terug

   Verwijderen
 3. Lieve Jose ik sta versteld van je optimistische houding ik vind het heel erg knap, weet best dat dat ongeveer de enige manier van overleven is maar toch. Klasse !!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Jose,

  Zoals ik Jet heb geïnformeerd ben ik gelijk na terugkomst van mijn vakantie door Rob op de hoogte gebracht. Wat een grote tegenslag voor je.. Ik ben ervan overtuigd dat er links- of rechtsom een behandelplan zal zijn waardoor je uit deze miserabele situatie zult komen. Met jouw instelling en moed gaat het je lukken!!

  Veel sterkte, we (vele collega's) leven met je mee,
  Martin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Martin, bedankt voor je lieve bericht en alle steun van iedereen. Dat doet me ontzettend goed!!! Liefs aan iedereen

   Verwijderen